Na de uitvaart

Ook na de uitvaart kun je op ons rekenen. Na het afscheid kom je pas toe aan het verwerken van het verlies van jouw dierbare en komen er waarschijnlijk verschillende vragen op je af.

Na een aantal weken neemt Maarten of Inge contact met je op om te horen hoe het gaat en bespreken we of er nog praktische zaken geregeld moeten worden of dat we op een andere manier kunnen helpen. Misschien wil je na de uitvaart een bedankje sturen aan de betrokkenen, of heb je vragen over asbestemming, een grafmonument of over de administratieve afwikkeling.

KRIJG ADVIES
Kindt Uitvaartzorg

Asbestemming of grafmonument

Of een overleden dierbare nou gecremeerd of begraven is, in beide gevallen zijn er bepaalde voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Onze uitvaartverzorgers kunnen je precies vertellen wat er wettelijk mogelijk is.

Asbestemming

De wet bepaalt dat de asbestemming moet plaatsvinden volgens de (vermoedelijke) wens van de overledene. Als deze wens niet bekend is, zal je als nabestaanden hierover in overleg moeten beslissen. De opdrachtgever van de crematie mag de as ophalen bij het crematorium, vanaf een maand na de crematie.

Grafmonument

Op een begraafplaats is het mogelijk een grafmonument te plaatsen. Sommige begraafplaatsen kennen echter strenge voorwaarden ten aanzien van grafmonumenten, dus informeer goed voordat je een monument aanschaft. Wij kunnen jou hierin adviseren. Na de uitvaart plaatsen wij altijd een tijdelijk naamplaatje op het graf, zodat de overleden dierbare nooit anoniem begraven ligt, in de tijd dat je voor een passend grafmonument zorgt.

Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Dankbetuiging_Vught_Rosmalen_Heusden

Bedankje sturen

Wil je na de uitvaart iedereen schriftelijk bedanken voor de kaarten, condoleanceberichten, bezoekjes of andere vormen van medeleven?

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kan een advertentie in een dag- of lokaal weekblad plaatsen maar je kan ook kiezen om een dankbetuiging aan de betrokkenen te sturen. Onze grafische afdeling ontwerpt een passende dankbetuiging met hetzelfde ontwerp als de rouwbrief of met een tekst en afbeelding zoals je die zelf bedenkt.

Kindt Uitvaartzorg

Omgaan met rouw

De dagen na het afscheid leef je in een roes. Pas later komt het rouwproces op gang.

Het is belangrijk dat je hierbij genoeg steun ontvangt vanuit je directe omgeving. Geduld, veel liefde, warmte en een luisterend oor”, zegt Manu Keirse; specialist in het omgaan met verlies en verdriet.

Na afloop van het afscheid ontvang je van ons de praktische nazorg gids ‘Nabes’ met een overzicht van de financiële en administratieve zaken die nog moeten worden geregeld. We nemen een paar weken later weer contact met je op om te horen hoe het gaat. Mogelijk zijn er nog praktische zaken te regelen of kunnen we je op een andere manier helpen. Voor ons hoort ook deze nazorg vanzelfsprekend en kosteloos bij een passende uitvaart.

Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Contact
Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Rosmalen_Heusden_Den-Bosch

CONDOLEANCEREGISTER

Stuur een herinnering

LEES VERDER
Ervaringen

Ervaringen

Laat een bericht achter

LEES VERDER
Kindt-Uitvaartverzorging_rouwbloemen_bestellen

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

LEES VERDER
Kindt-Uitvaartzorg_Vught_Maarten-Inge

keurmerk uitvaartzorg

Hier staan wij voor

LEES VERDER