Uitvaart thuis

Eigen regie over het afscheid

Afscheid nemen van een dierbare wordt meestal op een locatie buiten de deur georganiseerd. Het komt echter steeds vaker voor dat een afscheidsdienst thuis plaatsvindt. Dit voelt vertrouwd, biedt een intieme sfeer en geeft ruimte om in alle rust afscheid te nemen van de overleden dierbare. Wij begeleiden je bij iedere stap om het afscheid te organiseren zoals je dat wilt.

Contact
Kindt Uitvaartzorg

Opbaren en rouwbezoek

Na het overlijden wordt de overledene thuis opgebaard, zodat je op een natuurlijke en rustige manier afscheid kan nemen in intieme kring.

Opbaren kan op een baar, bed of in een open of gesloten kist. Samen maken we de keuzes, om ervoor te zorgen dat de overleden dierbare tot aan de dag van het afscheid thuis kan blijven.

Ook verzorgen we de laatste verzorging van jouw dierbare, thuis, op een respectvolle manier. Je mag hier natuurlijk altijd bij aanwezig zijn of helpen. Na de verzorging heeft jouw dierbare een zo vertrouwd mogelijke aanblik.

Rouwbezoek, ook wel condoleancebezoek genoemd, geeft je de gelegenheid om samen herinneringen op te halen en het verlies te delen. Je bepaalt zelf of en wanneer je bezoek wilt ontvangen. Ook is de keuze aan jou of je alleen familie en naaste vrienden wilt uitnodigen voor een rouwbezoek of ook andere belangstellenden.

Kindt-Uitvaartverzorging_Uitvaart_thuis_Vught_opbaring_rouwbezoek
Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartverzorging_Uitvaart_thuis_Vught_afscheidsceremonie

De afscheidsceremonie

Tegenwoordig worden uitvaarten steeds persoonlijker, rituele begeleiding kan daarom een mooie toevoeging zijn aan een uitvaart. Onze uitvaartverzorger Maarten Kindt kan, als ritueel begeleider, jou hierin begeleiden.

We maken samen een persoonlijk levensverhaal waarin alles samenkomt en wordt benoemd wat belangrijk was voor de overledene. Kortom, de rode draad van iemands leven helemaal neerzetten tijdens een hele persoonlijke en warme afscheidsceremonie, ondersteund door een sfeervolle fotopresentatie en gepaste muziek. Herinneringen kunnen je hierbij op weg helpen. De ritueelbegeleider helpt je hiermee en zal samen met jou alles rustig bespreken. Anders dan een uitvaartverzorger, die vaak de zakelijke dingen regelt, zal de ritueelbegeleider meer op persoonlijke details ingaan.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Kindt Uitvaartzorg

Afsluitend samenzijn

Veel nabestaanden vinden het prettig om na de uitvaart nog even na te praten met de gasten met een kopje koffie, of om herinneringen op te halen met een hapje en een drankje.

In plaats van na de dienst kan er ook tijdens de dienst gegeten en gedronken worden. Afhankelijk van de setting, kan bijvoorbeeld een high tea of een borrel heel goed passen tijdens het afscheid.

Ook bij een uitvaart thuis zijn er veel mogelijkheden voor een passend samenzijn. Wij adviseren je graag en willen je helpen om dit samenzijn zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken.

Kindt-Uitvaartverzorging_Uitvaart_thuis_Vught_samenzijn