De natuurbegraafplaats

Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats wordt steeds populairder. Het komt dan ook vaker voor dat wij op een van de natuurbegraafplaatsen in onze omgeving een uitvaart mogen verzorgen.

Het zijn allemaal prachtige locaties voor een uitvaartdienst en daarnaast is het principe van de natuurbegraafplaats heel mooi. Zo kunnen nabestaanden een bezoek aan hun overleden dierbare combineren met een wandeling door een prachtig natuurgebied. Daarnaast heb je niet te maken met grafrecht dat elke tien jaar verlengd dient te worden, je betaalt eenmalig voor een plekje op de natuurbegraafplaats en bent dan verzekerd van eeuwige grafrust.

KRIJG ADVIES
Kindt Uitvaartzorg

Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurbegraafplaats Maashorst ligt in het noordoosten van Brabant bij Schaijk. Het natuurgebied bestaat uit maar liefst 26 hectare grond en vele diersoorten voelen zich hier thuis.

Het is mogelijk om je eigen plekje te kiezen, onder een boom of in het open veld bijvoorbeeld. Dit plekje mag eventueel gemarkeerd worden met een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie. Alleen de nabestaanden krijgen de coördinaten van de plek waar de overleden dierbare begraven ligt. Die kun je ook terugvinden in een app, zo weet je altijd waar jouw dierbare begraven ligt mocht bijvoorbeeld de houten boomschijf zijn vergaan of er wordt hier niet voor gekozen.

Uitvaartdienst

Iedereen die hier een plekje heeft krijgt de mogelijkheid om de uitvaartdienst ook op deze locatie te laten verzorgen. Dit wordt verzorgd door een uitvaartondernemer naar keuze, de natuurbegraafplaats stelt de natuur en de ruimtes tegen een vergoeding beschikbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos, een afscheid in de ochtend of in de namiddag bij zonsondergang, binnen of buiten. Het is allemaal mogelijk. Maashorst beschikt over een ceremonieruimte waar plaats is voor 150 gasten, met aansluitend ’t koffiehuys. Buiten is er ook een ceremonieplaats die gebruikt kan worden, eventueel is er ook catering beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons.

lees meer
Kindt-Uitvaartzorg_natuurbegraafplaats_Maashorst_Schaijk_uitvaart_mogelijkheden
Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Natuurbegraafplaats_Schoorsveld_Heeze_uitvaart_mogelijkheden

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Bij de prachtige Strabrechtse Heide ligt natuurbegraafplaats Schoorsveld. Het natuurgebied bestaat uit 25 hectare bos en open veld. Hier vind je ontzettend veel bijzondere planten en dieren.

Zo leven er vele verschillende soorten kikkers en padden en ook salamanders voelen zich hier thuis. Canadeze ganzen en wilde eenden laten zich regelmatig horen en ook kun je hier bijzondere vogel en insectensoorten vinden zoals ijsvogels, waterjuffers, de rietzanger en de zilverreiger.

Uitvaartdienst 

Een ceremonie op deze locatie is mogelijk wanneer je een plek hebt uitgekozen op Schoorsveld. De ceremonie wordt verzorgd door een uitvaartverzorger naar keuze en Schoorsveld stelt de ruimtes tegen een vergoeding beschikbaar. Er is veel ruimte voor eigen invulling, zo kan de dienst in de ochtend of avond plaatsvinden en zijn er binnen en buiten verschillende mogelijkheden. De kleine ceremonieruimte is geschikt voor max. 20 personen, de grote ceremonieruimte biedt plaats aan 200 gasten en buiten is er ruimte voor max. 50 personen. Daarnaast beschikt Schoorsveld over een koffiekamer voor het eventueel samenkomen na de dienst. Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden van een afscheid op Schoorsveld neem dan contact met ons op.

Lees meer
Kindt Uitvaartzorg

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest

Op landgoed Land van Baest, gelegen bij Oirschot, ligt Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest. In dit prachtige natuurgebied staat de kringloop van het leven centraal; het lichaam wordt weer teruggegeven aan de natuur.

Behoud van de natuur staat voorop in dit prachtige natuurgebied. Daarom wordt er bij begravingen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die opgenomen kunnen worden door de natuur, zoals; een biologisch afbreekbare kist of urn en de gekozen kleding van de overledene.

Uitvaartdienst 

De karakteristieke aula de Eikehoef biedt gelegenheid om afscheidsdiensten en condoleances te houden. De dienst wordt verzorgd door de uitvaartverzorger en Land van Baest stelt de ruimte ter beschikking tegen een vergoeding. Er zijn veel mogelijkheden op het landgoed, zo is het mogelijk catering op locatie te verzorgen en zijn alle moderne technieken aanwezig voor het tonen van foto’s en film. Daarnaast is het ook mogelijk om live muziek ten gehore te brengen.

De mogelijkheid bestaat om de kist vanuit de Eikehoef naar de natuurbegraafplaats te laten vervoeren op een affuit, getrokken door een paard met menner, of met een originele loopkoets.

Lees meer
Kindt-Uitvaartzorg_Natuurbegraafplaats_Oirschot_Land-van-Baest_uitvaart_mogelijkheden
Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Contact
Kindt Uitvaartzorg
Kindt-Uitvaartzorg_Rosmalen_Heusden_Den-Bosch

CONDOLEANCEREGISTER

Stuur een herinnering

LEES VERDER
Ervaringen

Ervaringen

Laat een bericht achter

LEES VERDER
Kindt-Uitvaartverzorging_rouwbloemen_bestellen

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

LEES VERDER
Kindt-Uitvaartzorg_Vught_Maarten-Inge

Keurmerk uitvaartzorg

Hier staan wij voor

LEES VERDER