‘Muziek bij afscheid’, donderdag 25 januari 2018

Vereniging Yarden organiseert in samenwerking met Kindt Uitvaartzorg een thema-avond ‘Muziek bij afscheid’.

De avond staat in het teken van muziek en zang, welke muziek zou je graag horen bij afscheid? Met muziek probeer je een verhaal te vertellen. Yarden wil de dood bespreekbaar maken in het dagelijks leven en mensen bewust te maken wat muziek bij een ingrijpende gebeurtenis kan doen.

Muziek komt via het gehoor binnen en wordt door hersenen omgezet in klanken. Deze klanken kunnen emoties te weeg brengen in welke vorm dan ook. Het kan herinneringen naar boven halen. Wat doet muziek met je en hoe werkt het in en met je hersenen? Waarom kiezen we vaak dezelfde soort muziek bij een afscheid? Allemaal vragen die deze avond aan bod kunnen komen.

Het is een interactieve avond waarin pianiste Annelies Heldoorn met zangeres Christien van Helden een idee aangeven wat er nog meer kan met muziek bij afscheid. Tevens wordt u uitgenodigd om eigen voorbeelden aan te dragen.

Datum en locatie

De thema-avond wordt aangeboden door Vereniging Yarden.

Locatie: Oude Sint Nicolaaskerk, Van Grevenbroeckstraat 2, 5268 AN Helvoirt.

Datum: Donderdag 25 januari 2018 van 20.00 uur tot 22.30 uur. Vanaf 19.30 staat er voor de bezoekers koffie of thee klaar.

Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda.

Voor meer informatie: 088 927 3434

Wie is Annelies Heldoorn?

“Van kleins af aan vind ik het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Ik ben rond een jaar of 8 begonnen met klassieke muziek. Op de middelbare school werd het al gauw duidelijk dat ik hierin verder wilde. Van daaruit ben ik mee gaan doen aan verschillende muziekavonden en participeerde ik in verschillende bandjes. Mijn interesse ging in eerste instantie uit naar popmuziek, maar misschien kan ik dit zelfs breder trekken en is ‘lichte muziek’ een betere benaming. Het is heerlijk om hiermee te experimenteren, verschillende stijlen uit te proberen en zelf dingen erbij te verzinnen.”

Wie is Christien van Helden?

Christien zingt graag ballads in de stijl van een van haar favoriete zangeressen Billie Holiday. De tekst, de melodie en de sfeer van een lied moeten haar aanspreken. Het vertellen van een verhaal is voor haar het allerbelangrijkste. “Weten en voelen wat je zingt, ik zoek in mijn gedachten en herinneringen naar het juiste gevoel wat bij de tekst hoort”.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt.

Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.